Links


de wereld van het bos en de bomen

Mijn nieuwe website is geopend.  www.bomenwereld.nl


voor en door mensen met een hart voor de natuur


De Stem der Bomen. Een aanrader. Alles wat ik had willen schrijven over bomen staat hier al. Erg veel informatie over bomen en mythologie, religie en oude volksgebruiken. Klik op het plaatje voor een bezoek.


De meeste mensen gaan de natuur in om er even uit te zijn. Regina gaat de natuur in om thuis te zijn. Haar site bevat veel informatie over speciale bomen, er is een bomenhoroscoop en er staan verhalen.


Een overzichtelijke site met mooie foto's. De liefde van Tiny voor de natuur zie je terug in haar foto's. Ze weet veel van de natuur en ze heeft oog voor detail.


Eik onder de - mensen - onder de eik. Dat is het thema van de site www.duizendjarigeeik.be Een site rond de "1000 jarige" beuk in Lummen (B). Een mooi gemaakte site vol met eikenweetjes van voeger en nu.


De Bomenstichting zet zich in voor het behoud van bomen in ons land.


A3 boeken zijn bijzondere boeken, met liefde en zorg gemaakt, in woord en in beeld. In de categorie 'Natuur' is een boek te vinden met de titel 'Mensen verhalen over bomen'.


BoomBasTik is een site waar je informatie kunt plaatsen en vinden over bijzondere bomen in Nederland en daar buiten. Een site gemaakt voor en door boomliefhebbers.


Theodor Kittelsen (1857-1914). Een Noorse illustrator. Hij slaagde er goed in om de betoverende sfeer van het Noorse landschap weer te geven. (Wel vreemd om te beweren want ik ben daar nog nooit geweest!). Helaas erg weinig te vinden over hem op het internet.


Alan Lee en Brian Froud zijn twee illustratoren die erg mooie tekeningen maken in de fantasy sfeer.  Mythen, sagen en oude vertellingen voorzien zij van hun werk. Alan werkte mee aan de boeken en de film van Lord of the Rings. Brian werkte o.a. mee aan de film The Dark Crystal.


Een virtuele wandeling langs mooie en speciale Vlissingse bomen. Kunst voor wie het ziet is het thema van deze site, omdat bij het fotograferen van deze bomen speciaal gelet is op vormen en structuren die, als je er oog voor hebt, een natuurlijk kunstwerk tentoonstellen. Ook E-cards en wallpapers zijn er te vinden.


 

 

 

© 2006-2015 www.marcelkoggel.nl   -   All Rights Reserved | ^Top